vineri, 31 august 2012

Platfus la sîni

Am cunoscut o doamnă cu platfus la sîni. Nu ştiu dacă această imperfecţiune fizică este un defect sau un avantaj. În tot cazul, femeia trebuie să fie ca un comunicat de presă dat de privighetori, să fie prudentă cînd dă drumul la zîmbet că ar putea rupe nasturii cuiva, să poarte pe partea cu inima  o banderolă pe care să scrie "pericol de ambuteiaj sentimental".
Doamna, făcuse un tratament în Austria de cîteva săptămîni, fără nici un rezultat, pentru că această hibă, nu este o boală, este ca un început de privire care devine din ce în ce mai albastră cînd simte hormoni în jur, este ca un steag care din cauza excesului de secreţii patriotice , flutură singur. Venise la mine, ştiind că mă pricep să îndrept coloana vertebrală  a trandafirilor, ştiu să fac respiraţie gură la gură firelor de iarbă care au suferit un preinfarct, prescriu cele mai bune reţete cînd florile orbesc din cauza toamnei.
Deranjamentul consta în faptul că din cauza frumuseţii, arcadele longitudinale ale sînilor ce duc spre sfîrcuri, nu erau căzute, şi-ţi lăsa impresia că sînii sînt într-o revoltă permanentă şi vor să împungă lumina.
Existau şi avantaje de pe urma acestei suferinţe, dacă avea mîinile ocupate putea porni liftul cu sfîrcurile, nu cumpăra sutiene, cum lua unul nou cum apăreau în cupă două găuri mici cît două mure, putea apăsa tastele de la calculator dacă se uita în oglindă sau îşi dregea buzele cu ruj.
Ca să-şi revină a apelat la o metoda necunoscută la noi în ţară, s-a sărutat cu un băiat din toamnă pînă în primăvară, cînd dau ghioceii, în ideea că această călătorie cu ochii închişi va fi aşa de relaxantă, încît acest neajuns incitant va ceda, dar nimic. A apelat la exerciţii de stretching, la masaje cu jet de aer cald, ceaiuri din jumătăţi de rodii, comprese de rouă, s-a spălat cu lapte de la o vacă hrănită de un endocrinolog.
Ieri, cînd şeful său a rugat-o să pună harta României pe un perete, din neatenţie a înţepat, ce sfîrcurile,  judeţele Harghita şi Covasna fiind acuzată de discriminare, în altă zi, din cauza acestui platfus ce i-a afectat sînii, a vărsat cafeaua fiebinte pe fermoarul de la şliţ a unui ambasador, directorul fiind nevoit să cheme SMURD-ul să îi refacă peisajul. Dacă mai tulbura liniştea instituţiei cu sînii, o singură dată, urma să fie concediată.
Am rugat-o să stea cu faţa în jos, pe pat, i-am introdus fiecare sîn în cîte un crin imperial plin de polen, urmînd să stea sub tratamentul acesta o oră. După expirarea timpului era perfect sănătoasă şi mulţumită.
Crinii ăştia fac minuni, domnule.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu