marți, 14 august 2012

Ne trebuie un logoped

Am studii în matematica întoarcerii tramvaielor pe liniile politice, am cursuri făcute de a rotunji cartofii în pămnît cu ajutorul viselor şi o diplomă de la locul de muncă de a rupe nuferii şi a-i căra în oraş.
Cu toate astea nu înţeleg ce vorbeşte Crin Antonescu. Este adevărat că are o geantă de piele în care plimbă pe la televiziuni democraţia şi capitalismul. costumul face parte din colecţia vară-toamnă a PNL-ului. cred că s-a operat şi de ancora care o avea tatuată pe umărul drept de cînd era în Alianţa D.A., dar cînd vine vorba de comportamentul cuvintelor lui nu îl pot pricepe. Frazele parcă sînt părţi din datoria de război pe care o are de plătit prizonierilor ascunşi în garajul prezidenţial. Sunetele scoase de el sînt aşa de neprotectoare că îmi amintesc cu drag de bunica pe linie maternă care neavînd nici un dinte în gură revoluţiona cuvintele. După ce le stingea lumina de la început pronunţa numai sfîrşitul, stabilindu-le astfel şi vîrsta.


Ştiu că nu a îndemnat el lacul de lîngă Bucureşti să se sinucidă, nici nu a făcut el iarnă în preţuri sau că a pus drojdie în aluatul din care este făcut euro să se umfle, dar trebuie să meargă la logoped. În tulburările de dislalie, disartrie, logonevroză, care se răsfrîng negativ asupra emisiei către electorat, recuperarea este importantă pentru evoluţia psihologică ulterioară a oamenilor şi formarea unui limbaj specific preşedintelui.


Cuvintele lui au mersul împleticit şi fără direcţie pentru că este angajat cu o jumătate de normă la Cotroceni. Cuvintele lui fac spume la gură de nu mai înţelegi nimic, deşi cele opt milioane de voturi, nu i-au fost dăruite direct lui şi celor două partide, el fiind numai meşteşugarul scripeţilor de suspedare.
Ca să ai vocabularul complet al unui preşedinte şi să îl poţi folosi la Cotroceni, la dat medalii, la numit miniştrii, cuvintele trebuie să urmeze exemplul generos al seminţei de stejar: să germineze în urna de vot apoi, să-l muţi în răsadniţa Autorităţii Electorale Permanente, să se maturizeze la culoarea vişinie a Curţii Constituţionale şi după aceea poţi ţine discursuri despre braconaj.

2 comentarii:

 1. Hei, e doar un Crin. Prin definitie crinii nu vorbesc prea bine.
  Cred ca efortul maxim a fost cand i-a spus lui Geoana:
  " Sa ne traiti domnule presedinte! "
  Asa ca trebuie sa ne ferim atunci cand vorbeste, ca uite ce a patit Geoana. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Sincera sa fiu prefer unu care are nevoie de logoped decat unul care are nevoie de psihiatru...cu alte cuvinte prefer sa ma escrocheze un om inteligent pentru ca apreciez inteligenta chiar si la hoti, decat un matroz care are impresia ca toata lumea gandeste marinareste adica la mica ciupeala. Cat despre limbajul specific presedintelui, n-am mai vazut asa ceva de la Iliescu incoace, no ofense!

  RăspundețiȘtergere