duminică, 5 august 2012

Am devenit un model de înaltă tristeţe

Uselişti au început să fabrice lumină, bineînţeles pentru popor. Au legat o sîrmă de Antonescu şi una de Ponta şi contradicţia dintre cele două doctrine care i-au plămădit produce curent electric. Iluminatul public pe străzi şi alei a fost îmbunătăţit. Dacă vreţi amănunte, vă spun, pe un stîlp este un bec penelist vopsit în culori mai vechi, pe următorul stîlp este un bec pesedist vopsit în roşu. În pieţele publice se aude o foşgăială de quarcuri, ca pe Pont des Arts din Paris, cam cum este în interiorul iubirii cînd vrei să-i arăţi viitorul şi ea te refuză. Kilowattul s-a ieftinit şi este atîta lumină în ţară că o fîntînă a intrat în greva foamei pentru că i se vede partea melancolică din adînc. S-au racordat la această reţea electrică toţi săracii de pe coclauri, toate babele care pînă acum nu cunoscuse un domn aşa de emoţionat. În urnele de vot au fost instalate veioze din cristal să reflecte şi promisiunile.


De cînd este la putere useleul s-a îmbunătăţit şi fenomenul de fotosinteză. Cuvintele expuse la televizor în fundul gol de lideri sînt recuperate de cei din eşalonul doi şi depuse pe frunzele de roşii, de floarea soarelui, de cartofi. Nu aţi observat ce rotunde şi dulci sînt acum?
E o plăcere să vezi cum s-au mărit recoltele aşa cum se măreşte cearta dintre soţi, aşa cum ia amploare apetitul de sex al adolescenţilor cînd privesc în vitrine.
Cea mai dificilă problemă pe care o au de rezolvat şefii usl-ului într-o perioada foarte scurtă este cea de chirurgie plastică. Chipul ţării a fost complet deteriorat. Acum poartă o mască programată electronic să zîmbească, îşi dă cu rujul fericirii pe gură pînă sîngerează, iar în loc de obraji are doi colaci de salvare.
Operaţia estetică este grea şi necesită mult efort, dar se încearcă să-i refacă chipul şi să fie o figură cît de cît europeană.


Vor să ia două trotuare de prin Ardeal să i le lipească drept sprîncene. În locul ploapelor plînse vor să îi lipească două perdele de pădure din Bucovina, iar în locul sînilor să-i pună două dealuri din subcarpaţii meridionali. Organul vorbirii nu se mai putut recupera. Glanda orientării a fost diagnosticată cu sindromul Down.
Nu cred că chipul ţării va mai fi ca înainte de acest cataclism autoprodus. Bine că s-a păstrat intact traseul acela misterios pe unde vin copiii spre patrie.
Veniţi, să mă fotografiaţi, eu sînt un înalt model de tristeţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu