miercuri, 8 august 2012

Inventarierea dinţilor

Stomatologii au trecut la inventarierea dinţilor populaţiei din ţara noastră. Muşcăturile de pe cărţile de identitate indică provinciile, uneori străzile pe unde a trecut comisia de numărare. Toate acestea se întîmplă pentru că useleul are un mod ştiinţific de a face minirecensămîntul. Numară dinţii tuturor românilor şi îl împart la treizecişidoi şi astfel rezultă numărul populaţiei cu drept de vot care va fi luat în calcul la validarea sau invalidarea referendumului.
Acum, ştiţi cum sînt, nu mă culc decît după ce luna se răstoarnă în patul meu cu fundul în sus, aşa că am discutat cu cîţiva membrii ai acestor comisii.
În unele sate din sudul ţării, spun stomatologii, majoritatea cetăţenilor, nu mai au dinţi. Se vorbeşte pe la colţuri că acest fenomen s-ar datora lipsei de dragoste din partea statului care se comportă ca un tată vitreg, nu ştie decît să reguleze naţiunea. Alţii comentează că au rămas ştirbi datorită faptului că se concentrează prea mult în perioada de secetă. Au mai venit şi nişte investitori stăini şi i-a rugat să suplinească ploaia cu sapa şi dantura s-a deteriorat cu timpul pentru că, nu a mai fost folosită la vorbit , ci numai la tăcut.
În centrul ţării, unde găleţile cu nectar sînt cărate în dinţii, s-au întîmplat lucruri şi mai rele. Toţi cetăţenii, mai ales cei de etnie maghiară, nu au vrut să stea la numarătoare şi toţi au fost trecuţi la rubrica "în curs să-şi pună placă dentară".
În Moldova, aflînd-se de desupturile acestei acţiuni, primarii pedelişti le-au lipit cu plastilină electorilor, ba dinţi de viezure, ba de berbec. Un consilier local avea lipiţi, cu var stins, chiar dinţi de măgar.
Primarii uselişti, manipulînd cu goarna, le-au recomandat oamenilor sa-şi extragă toţi dinţii, pentru că guvernul va subvenţiona producţia de plăci dentare.
Vreau să vă spun, că s-au făcut şi fraude, unele înregistrate de Lăzăroiu la OSIM. Am văzut în hîrtii sugari, trecuţi cu treizecişidoi de dinţi sau bolnavi de scorbut  cu dantura completă, iar şefa depozitului de calciu din comună, ca şi cînd nu ar fi furat nimic, complet ştirbă.
Aş fi putut să vă spun eu, numărul celor cu drept de vot, că nu-i greu să faci o împărţire, dar inventarierea, nu s-a încheiat, iar listele cu cei ce au dinţi de aur au fost secretizate de guvern. Am să vă rog, să nu mai roadeţi consoane, cînd vă uitaţi la televizor, că vă sare smalţul şi riscaţi să fiţi trecuţi la inapţi.

Un comentariu: