sâmbătă, 11 august 2012

Înmulţirea prin marcotaj

Am fost la maternitatea din oraş să mă interesez dacă doamna politică a născut vreodată. Femeia acesta care ţine poporul cu inima la gură datorită formelor ei incitante are în zona inghinală un păr sălbatic, crescut sub forma provinciilor, iar urmele lăsate de ea pe nisip sînt ca ale unei stele rămase văduvă. Toate ziarele sînt pline cu fotografiile ei, toţi bărbaţii o vor logodnică, deşi îi miroase gura din cauza cuvintelor scîrboase care le foloseşte. 

Sînii sînt ca nişte lanterne, braţele albe ca un patriotism înspumat pot dezlănţui patimi primejdioase, tulburări sufleteşti. Am văzut odată că dintr-o mîngîiere neterminată s-a născut chiar o religie, dar e şi femeie de casă din patru în patru ani vine şi-mi şterge ferestrele, coase cu un ac forjat de procuratură visele jerpelite pe care le abandonasem, citeşte toate scrisorile primite de la electorat sub formă de lacrimi.

M-am gîndit că devenind mamă, altfel ar avea grijă de copiii ţării, nu ar mai fi nevoie să o reclam la direcţia pentru protecţia  copilului că pregăteşte mîncarea cu apă radioactivă şi acoperă oalele de lapte cu batiste utopice. O mamă îşi învaţă odraslele la smerenie, la cuviinţă, îi îmbracă în cămăşi curate şi îi duce la biserica sincerităţii. Îi învaţă se dezlege dimineaţa din flori, nu să umble pe canalele igrasioase ale minciunii sau să fie navetişti pe trenul ce cară haos în ţară.

Nu am aflat nimic la maternitate în afară de foşnetul de aripi ai îngerilor care se născuse. Aici, am văzut pentru prima oară cum viitorul intră în ţară pe o poartă metalică ruginită, fără camuflaj, ţinînd de mînă o lumină tînără. Am aflat ulterior că politica nu poate naşte că are un singur uter, uterul puterii. Partidele se înmulţesc prin marcotaj. Vlăstarii tineri, văzînd cum tulpina dominantă e plină de bogăţie, formează rădăcini adventive pe ramurile care vin în contact cu bugetul, cu sursele de energie, etc. şi pentru că găseşte un mediu favorabil, umed, se fixează în partid. Şefului de partid , nu-i rămîne, decît să separe aceste marcote şi să le facă carnete de partid.

Pentru democraţie marcotajul acesta este o formă de comerţ cu materiale pornografice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu