luni, 6 august 2012

Fără viză

Se spune că viza de intrare în dragoste este băutura, ca să vedeţi că ştiu şi proverbe. Întrbarea este, ce băuturi au înghiţit sefii usleului încercînd să reguleze puterea, fără să aibă in C.V. al ei, fără să-i cunoască părinţii, amanţii, bolile. Unii bîrfesc că maică-sa a avut un accident. Cînd ieşea dintr-un hotel plin cu soldaţi sovietici şi-a scrîntit piciorul şi de atunci merge şchiopătînd. Ce mă nelinişteşte pe mine, este faptul, că nici nu au dezbrăcat-o, să vadă dacă mai are ţîţele la locul lor, să vadă dacă mai are păr pubian ,că aştia dinainte au ras tot, să vadă dacă poate merge pe tocuri, că dacă te duci în Europa trebuie să fii elegantă.
M-am simţit ca la şedinţa cu părinţii, cînd învăţătoarea mi-a spus că fiul meu i-a băgat în poşetă o scrisoare de dragoste pe care a descoperit-o soţul.
Ştiu că bărbaţii se coc mai greu, dar nici chiar aşa, să vezi cercul lăsat de paharul cu vin pe un şerveţel şi să visezi că eşti in gigolo politic.
Ca într-un teatru erotic, au legat-o la ochi cu eşarfa dată de Serghei Stanisev, au prins-o cu ajutorul cătuşelor de tablia patului, iar sub fund i-au pus un teanc de dosare de la partid.
La referendum , au dat banii înainte, douăzeci de milioane de euro. Plini de optimism, ca portocalele de zeamă, au crezut că acest referendum va fi lanţul de aur pentru a priponi definitiv puterea.
Acum, sînt în sala de reanimare a Curţii Constituţionale, după ce au suferit o nouă intervenţie chirurgicală pentru creşterea virilităţii. Cîtă inocenţă, pe aceşti politicieni, să tragi cu pistolul în vis după adversari, să aduni nor cu nor în imaginaţie , crezînd că vei fi capabil de o ploaie zdravănă.
Lumea din jurul nostru rîde, ne ponegreşte, continentul a căzut pe gînduri, dar încă nu ne-a întors spatele.
Ce ştiu, de altfel văd pe stradă, este că puterea se zbate să scape din mîinile acestor fătălăi, ca o văduvă nesatisfăcută, iar noi românii sîntem pe cale de a nu deveni un pămînt viteaz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu