vineri, 24 august 2012

Cu vaca la scris

Dacă s-ar da o ordonanţă prin care românii să fie obligaţi să scrie cu lapte, în loc de cerneală, iar cînd este ceva de subliniat să se facă cu miere, reumatismul, nu s-ar mai apropia de cuvinte. Bărbaţii care chiulesc de la ora de dragoste, dar şi femeile cu prezenţă de două sute la sută, cred că ar privi cu ochi buni această revoluţie a scrisului, prima după explozia de la Cernobîl. Ar fi interzis să se mai  scrie cu vin cum fac poeţii, ar fi interzis să se mai scrie cu apă chioară, cum fac politicienii mincinoşi. Foile, nu ar mai fi albe, ar avea culoarea scrumului, rămas după ce, fumătorii înrăiţi mai fumează cîte o porţiune din ţară.
Cînd completezi adeziunea de partid, să fii şi tu în rîndul lumii, cu data naşterii, nu se trece şi data morţii, studiile, cutare , cutare, folosind lapte dulce, pe hîrtia cenuşie primul pas în carieră ar fi unul grizonant.
S-ar termina şi ciorovăiala cu plagiatul, pentru că laptele folosit în scrierea oricărei opere, avînd grăsimi diferite ar fi foarte uşor de detectat cu analizoarele pentru controlul calităţii lactatelor. Pentru că laptele are o sinceritate albă, hotărîrile judecătoreşti, diplomele de absolvire, avizele de urbanism care îţi permit să contruieşti un grajd în mijlocul drumului, adevărul ar avea dimensiunile potrivite.
Cei bogaţi ar putea scrie pe brînză cu colţul cardului. Cînd trimit bilanţurile pentru aprobare la fisc, o pot face sub forma de felii. După numărul de găuri din brînză, controlorii pot estima şi dimensiunea evaziunii fiscale. Cine îndrăzneşte să mănînce feliile de brînză vor fi deferiţi procuraturii pentru distrugerea de înscrisuri.
Trebuie avut grijă de miniştrii pentru că şi-au făcut un obicei de a scrie cu ambele mîini şi consumă foarte mult lapte, cîteodată statul împrumută de la rezerva "laptele si cornul", în plus folosesc rudele pe post de sugativă.
Literele de lapte ar dormi mai frumos în cărţile de aforisme, ar descrie mai exact faţa incultă a aroganţilor, cărţile de copii ar fi mai bogate în calciu. Mamele care alăptează ar trebui să stea departe de tipografii sau de alte unelte de scris, deoarece cuvintele sînt foarte usor de sedus, chiar dacă sînt masculine.
Multe cuvinte ar dispare de pe teritoriul ţării noastre, nu ştiu cine şi-ar mai permite să scrie; mizerie, gunoi, parlament cu lapte.
Apropiaţi-vă, de aceste propoziţii, nu vi se pare că au un miros de fîn?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu