marți, 10 iulie 2012

Urne noi

Ni s-a deschis o nouă uşă şi a intrat timidă ideia referedumului deşi arendaşii ne-au luat tot din cămară, cenzorii ne-au verificat toate tristeţile din casă şi au stabilit că mai avem de plată cîteva gafe făcute din cauza sărăciei.
Se cîntă la trombon peste tot, se aleargă pe cîmpiile memoriei cu cai costelivi, iar adevărul stă ca o cloşcă bolnavă pe constituţie.
Unii, spun că sîntem copiii nedoriţi ai bunăstării şi ne dau urgent pe mîna psihanaliştilor. Tăcut, electoratul simte risipa de forţe şi le spune acestora că referendumul este un ins ameţit de băutură care vrea să dea foc nervilor noştri.
Alţii, menţionează că scrisorile pe care le-am trimis democraţiei, nu au fost citite de cei din UE, dar odată cu ele s-a închis cercul umilinţei. Acuzaţia cea mai gravă vine din faptul că le-am trimis aceste scrisori printr-un domn care îl cheamă Agamiţă. Pe surse s-a auzit că era mult mai bine dacă le trimiteam prin Zoe.
O să mergem la referendum şi o să vedem după aceea dacă ne revine entuziasmul, şi o să vedem dacă în enclava minciunii o să mai găsim aceiaşi oameni sau alţii cu aceleaşi deprinderi.
Referendumul ca şi limba sînt chestiuni ale comportamentului uman şi sînt foarte curios să văd dacă după vot cuvintele ne vor reprezenta mai bine peste hotare, dacă hrana ce o cară ideilor e mai proteică.
Dilema este că la referendum se vor folosi urnele vechi, urne ce au fost folosite şi la alegerile locale. Unele urne sînt impregnate cu fel de fel de ideologii, cu fel de fel prafuri specifice doctrinelor atîtor partide.
În unele mai găseşti autoerotismul unor candidaţi învinşi, în altele concluziile telegrafice ale unor aleşi care terorizaţi de succes au trecut la alte partide.
Urnele vechi au în ele furie,ascunzători, poveşti cu amante şi amanţi, sondaje de opinie secrete, mesaje lipsite de scrupule. La alegeri electoratul a băgat în urne opţiunile netraduse în nici o limbă, acum a venit vremea să votăm exprimîndu-ne în germană, franceză sau olandeză.
Pentru că votul este omul îmbrăcat în hainele prezentului cu pixul prezentului în mînă, propun guvernului să avem urne noi ca să găsim în ele un rezultat curat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu