vineri, 6 iulie 2012

Solidaritate

Atîţi Isuşi la noi  în ţară că am putea organiza un batalion care să lupte împotriva diavolilor. Cei care provin din zona scrisului îşi bat în palme, în loc de cuie, creioane, cei care provin din zona nostalgiilor îşi bat nişte fiare ruginite ramase după ce ne-am însuşit filozofiile europene şi am dat foc la toate fabricile din ţară. Cei mai jalnici provin însă din zona politicului. După ce îşi pun pe cap coroana de sîrmă ghimpată a promisiunilor, purtînd crucea inconfundabilă a demagogiei, murdară de elucrubraţii conspirative, vin în parlament şi în văzul tuturor dau foc steagurilor celuilalt partid şi cu o precauţie de şataj scot legi una după alta, toate cu antetul partidului din care provin.
Efortul lor de a fi victime, de a fi compătimiţi, de a băga viitorul în doliu, nu este o năzbîtie intelectuală, ci mai degrabă un morman de absurdităţi scrise citeţ pe o reţetă medicală. În ţară se lasă ceaţa. Peste tot ,printre blocuri, în pieţe, pe stăzi, pe acoperişuri, suferinţă, frig, căile ferate devin şovăitoare. Nu se mai găsesc nicăieri obiecte erotice,denunţurile sînt la modă, ameniţările vizează şi partea intimă, nesimţirea e scoasă la suprafaţă din depozite. Unii se îndrăgostesc la propriu de cărţi, cei mai mulţi de Ana Karenina, cei care iubesc fotbalul se hranesc cu gazon. E o stare generală de victimizare. Nici aviatorii care au vederi înalte nu mai pot înţelege zborul păsărilor  cu doliu legat de aripa din stînga.. Savantii s-au adunat într-o tabără a regretelor şi încearcă să găsească medicamentul contra victimizării.
În ficare zi dăm examenul de victimă , dar nu-l luăm niciodată. Punem doliu speranţelor, iubirilor, amintirilor, iluziilor, dar niciodată nu devenim clasici.
Chiar dacă nu e democratic, vreau să fim recunoscuţi pe plan mondial ca ţara cu cei mai mulţi Isuşi şi cele mai multe victime.Nu sînt rudă cu Adrian Năstase, dar cînd văd atîtea victime în parlament, nu pot să  fac pe  indiferentul. Vreau să particip la aceste funeralii înainte de a deceda cineva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu