joi, 12 iulie 2012

O cunoştinţă de-a mea

Am cîte o stare că de vorbesc cu mine mi se pare că discut cu o cunoştinţă de a mea, Nu ştiu cît de greu de închipuit este, dar asist zilnic la astfel de conversaţii.
"Nu ţi-ai plătit factura la gaze, dar vrei să asculţi muzică de Felix Mendelssohn Bartholdy în vreun concert. Stai toată ziua după beţivii ăştia din schiţele lui Caragiale să vezi ce mai zic, ce mai fac, dacă întîrzie trenul şi ţie ţi-a expirat viza de şomaj. Du-te la Cluj şi pupă-l în fund pe Boc că a făcut dintr-un cetăţean ca tine un şomer. 


Spui la toată lumea că ai învăţat carte la şcoala la care era să înveţe şi Grigore Moisil, numai că directorul şcolii nu l-a primit că era mai deştept ca profesorii. M-am săturat de tine ca de mere pădureţe şi îi mai dai bună ziua şi cocotei  blonde care critică USL-ul că a furat prea mult. Ce fel de om eşti? Nu vezi că ţi-a rămas piciorul înţepenit în chestia asta pe care trepăduşii politici îi zic multiculturalism?"


Aşa vorbeam eu cu mine seara tîrziu cînd politicienii nu mai pridideau să împartă posturile grase prin diverse pivniţe.
"Şi-acum, nu vrei să te duci, nici la referendum, vrei să stai fără preşedinte. Toată lumea după pămînt are un preşedinte, un şef de trib, ceva acolo, numai tu nu şi nu. Să te văd cînd o să vrei să reclami pe ăştia care fură cu melodicitate ce mai găsesc prin şoproanele dărăpănate ale democraţiei? Cui o să te adresezi dacă n-ai preşedinte? Spune-mi, cine o să-ţi vorbească de anul nou la doisprezece noaptea, despre măreţie, despre poporul muncitor care nu are după ce bea apă dacă tu nu ai un preşedinte?


Pe cine o să trimiţi la Bruxelesse, pe preşedintele de scară să le spună cum s-a înfundat coloana cu rahatul celor din bloc care fac politică? Cine o să te mai mintă aşa de frumos şi senin dacă nu ai un preşedinte că femeile care te-au minţit pînă acum şi-au luat zborul?"

Domnule, cunoştinţa asta a mea cred că a înnebunit, nu vrea să se ducă, nici la referendum, nu vrea să declare că ţine cu USL-ul, nici cu PDL-ul. S-ar putea să facă un partid cu soldaţii ce au dezertat de la casa de nebuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu