luni, 9 iulie 2012

Nişte ţărani

Dacă am umple sala parlamentului cu patrusuteşaizecişinouă de ţărani, eficienţa ar fi una funciară. Să  presupunem că s-ar vota Legea sănătăţii, lege organică. La subcapitolul "fecundarea", cele mai multe voci spun că din cauza natalităţii reduse viitorul naţiei noastre este practic pus în pericol şi odată cu el postul d-nei Cîmpeanu pentru că nu mai are cine să plătească pensiile.
Ţăranii noştri ştiu, însă cum se înmulţeşte porumbul şi aceeaşi metodă ştiinţifică va fi aplicată şi la oameni. În mătasea aproape blondă a femeii se scutură polen din abundenţă. După ce expiră valabilitatea argumentelor vechi de cînd lumea, gemenii apăruţi vor împiedica dipariţia multor scaune ministeriale.
La subtitlu "balonări",  parlamentarii ţărani ar scoate din meniu fasolea şi declaraţiile de avere. Nu ştiţi cîte bogăţii ascund unii înghiţindu-le sau împrumutîndu-le altora să le înghită. Ca tratament ar recomanda balonaţilor şi constipaţilor un discurs relaxant a lui Crin Antonescu.
La "impotenţi", parlamentarii de pe cîmpuri ar trece în foaia de observaţie un medicament stric secret, "pulbere din piele de măgar" de zece ori mai eficient decît medicamentul extras din cornul de rinocer.
La capitolul "tratament pentru politicieni", pentru îndulcirea dicursurilor ar recomanda siropul din sfeclă furajeră. Drept unguent pentru reumatismul din cuvintele unora s-ar impune extract din seminţe de resemnare amestecat cu copite de mînz sălbatic.
"Suferinţele" de orişice fel vor fi tratate cu bucăţi dreptunghiulare de tutun asemănătoare bancnotelor de cinci sute de euro la care se poate adăuga puţin din icoana făcătoare de minuni şi cîteva versuri din Bacovia mărunţite bine.
Ar fi un parlament extraordinar, chiar dacă ar lucra numai două anotimpuri, primăvara şi vara. Se ştie că toamna tîrziu şi iarna stau cu picioarele pe sobă şi ochi pe fereastră să nu cumva zăpada să aducă Anul Nou şi să-i găsească dormind.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu