duminică, 8 iulie 2012

Miss Universe

Dacă femeia aceasta ar avea mai puţin de un centimetu în talie ajungea miss universe. Deşi, multe dintre cuvinte fug de mine, nu pentru că sînt bădăran şi pentru că nu am studii muzicale, am să încerc să v-o descriu cu resturile de cuvinte rămase de la masa poeţilor.
Avea genunchii albi şi fremătători ca doi miei. Între ei se elabora primăvara, iar dorinţele aveau vuietul stadioanelor. Acolo nu se putea visa decît flori.
În umeri i se spărgeau valurile mării şi  curierii luminii erau nedumeriţi de atîtea întrebări. Cu pasul uşor, ca un amurg, se strecura inteligent printre năvoadele întinse de diverşi bărbaţi. Cei mai insistenţi erau masculii politici ce îşi frecau ţevile puştilor cu frunze de mentă ca glonţul să stea şi să o ţină drept.
De păr ce să vă spun,  avea neliniştile pinilor, scînteia epuizant. Sînii, ca nişte alpinişti tineri, făcînd risipă de  energie escaladau lumina, iar fuldul rotund jurai că este plin cu soare.
Nu cred că femeia aceasta s-ar culca şi cu Victor Ponta pentru că ea tot ce a copiat a fost din natură, inclusiv pleoapele care se mişcă ca nişte frunze de migdal.
Apoi, ei i-a fost mereu frică să nu-i copieze cineva orgasmele şi să apară pe coperţile vreunei reviste. Preferă un cioban carpatin care nu ştie carte, iar brînza de oaie îl face să găsească mai repede Ithaca şi să întîrzie mai mult prin grădinile ei.
Sînt multe femei frumoase în satele şi oraşele noastre. Chiar dacă unele au mai mult cu un centimetru  la bust şi cu doi centimetri în talie ar merita să cîştige trofeul miss univers.
Problema mea este că nu ştiu cu cine să le compar, să le asemăn cu democraţia, cu marea sau să am curaj şi să spun  ca sînt leite România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu