duminică, 22 iulie 2012

Ministerul prăbuşirii

Nu ştiu dacă aţi auzit că parlamentul este pregătit să voteze o nouă lege prin care toate ministerele vor fi unite, noul minister urmînd să se numească "ministerul prăbuşirii". În obiectul de activitate a acestei instituţii copil, nu au fost specificate; trecerea deşertului în gondole, schilodirea prognozelor economice, injectarea cu hormoni cazoni a PIB-ului, ci numai supravegherea noastră în procesul de sărăcire continuă.
Organigrama are prevăzute compartimente stricte, fiecare avînd un arsenal de gîndire propriu, un scut de apărare, cîte o agenţie de presă şi cîte o troiţa la care să se roage.
În departamentul "trai mai bun", găsim tinere neastîmpărate, care nu au lucrat în celelalte guverne, dar au un mare avantaj, pot resuscita orişice, de la un text anost pînă la angajamentele europene îmbolnăvite de grijă, de la demersurile, tip Sartre, ale savanţilor în efortul de a încrucişa grîul de toamnă cu cel de primăvară, vară şi iarnă în vederea redeşteptării naţionale.
În departametul "vitalismul arheologic", în afara faptului că există un serviciu geografic ce demonstrează, negru pe alb, că SUA au avut frontiere comune cu România, mai există şi alte subcompartimente. În unul dintre ele se lucrează la un grafic pe zile, luni şi trimestre în care nu se va construi nimic în această ţară. Tot aici găsim kilograme de hîrtii de calc pe care un arhitect prolix proiectează poduri suspendate, şosele comemorative trecînd munţii, punţi de legătură între ţigani şi şcoala ardeleană, care nu vor fi construite niciodată.
Există şi un juriu, format din trei membrii, unde tinerii fără pile susţin un examen destul de dificil pentru a nu avea o slujbă.
Pe culoar e o pancartă pe care scrie, "cetăţean european cu cinci verişoare blonde lupt împotriva prostituţiei".
"Experimente umane" este un alt departament în cadrul ministerului prăbuşirii. Acesta are cîteva servicii pe care aş putea să le consider necuviincioase. Aici se studiază cum ar reacţiona românii dacă ar avea salarii germane sau ce ar căra în găleţi dacă ar lua foc în acelaţi timp sediul guvernului, al parlamentului şi al preşedintelui, apă sa benzină
SRL-ul de pompe funebre, încorporat în organigrama ministerului, deţine informaţii, precum că, în curînd vor deceda: patriotismul, speranţa, imaginaţia pe care un ziar local o face curvă şi chiar credinţa. Nu îngrijorează pe nimeni, toţi sîntem ocupaţi cu mitingurile. Poate este bine că mi-am luat toate măsurile să-mi îmbălsămez visele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu