miercuri, 25 iulie 2012

De referendum, morţii se îngroapă după ora 23.00

Mai sînt trei zile pînă la referendum şi fratele fostului primar a decedat. Nu s-a aflat dacă a murit, de inimă rea, că familia pierduse alegerile în faţa unui pedelist sau din cauza bolilor mortale a vremurilor pe care le trăim. Poate a încetat din viaţă din cauza bacteriilor ucigaşe, din emisiunile lui Dan Diaconescu, ce atacă în valuri oameni nevinovaţi.
În tot cazul, trebuie înmormîntat în ziua în care are loc referendumul, conform constituţiei funerare scrise de patronul de la pompe funebre.
Primarul, care este şi şeful partidului, nu poate accepta un asemenea calendar al acestei ceremoniei funeste. După înmormîntare toţi se vor prezenta la referendum. Primise de la Bucureşti o înştiinţare, tot un fel de anunţ mortuar, ca nimeni din sat să nu meargă la vot. Ordinul, e ordin şi trebuie să se conformeze. După ce şi-a admirat în intimitate inteligenţa şi a schiţat, pe un carton de bere, un plan amănunţit, l-a chemat pe şeful poliţiei locale.
"Ai auzit, cine a murit? Pentru că, nu face parte din dicţionarul oamenilor celebrii, pentru că a avut soţia geloasă şi nu a participat la nici un concert a lui Adi Minune, va răspune. Te rog, să mai notezi; nu a plătit taxa de păşunat de doi ani, a mutat gardul cu zece centimetri în curtea şcolii, nu a participat la dezlipirea afişelor de pe stîlpi, spunea glume cu Elena Udrea în faţa bisericii, a furat curent electric legîndu-se cu laţul de la vacă de stîlp, cînd venea să cureţe cimitirul de buruieni, îl lăuda pe Victor Ponta că ia o idee de colo, alta de dincolo şi concepe o lucrare de doctorat să vindece naţiunea.
Ce spun acum, scrie cu carioca să se vadă mai bine; a fost primul bănuit că a dat foc la secţia de votare pentru a se număra din nou voturile, a îmbătat cu ţuică uselistă membrii comisiei de vot pentru a afla de la ei informaţii confidenţiale, l-a ciomăgit pe secretarul primăriei că a furat banii pentru alimentarea cu apă a satului. Pentru toate aceste încălcări ale legii, aduci mortul la primărie să-l interogăm. Procesul verbal de contravenţie îl faci, cu data de ieri, cînd nu era mort.Vei face, în aşa fel, ca duminică  să se ajungă la cimitir în jurul orei douăzecişidouă. Dacă observi că preoţii se grăbesc, îi vei amenda pentru comportament huliganic. Dacă unii dintre cetăţeni vor să ajungă să voteze îi încătuşezi pentru instigare la terorism politic."
Năucit, şeful poliţiei locale, a încuviinţat din cap şi s-a dus să-şi fotografieze cu telefonul mobil sudoarea de pe frunte.
În zilele noastre, nu este prea greu să transformi moartea într-un spectacol de teatru grotesc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu