sâmbătă, 14 iulie 2012

Cu cîinele la referendum

Nu am de gînd să fiu cuminte cînd văd cum viaţa mă împinge puţin cîte puţin într-un spaţiu îngust şi nu mai pot respira din cauza hoţilor, puşlamalelor, plagiatorilor şi a altor mulţi cutărici.
Analizez dacă să mă duc sau nu la referendum, aşa cum îmi propun uneori să aflu dacă ninge pe undeva. Nu simt lipsa preşedintelui la fel de mult ca atunci cînd nu am bani să cumpăr pîine. Cînd nu am preşedinte este la fel ca şi cînd cineva numeră anotimpurile şi al cincilea lipseşte. Dar, dacă începe vreun război, cine să conducă flota militară, cine să conducă Mig-urile care de patruzeci de ani nu au reuşit să înveţe limba română pe care o vorbeşte şi cerul? Cine să-i dea apă de băut leului că de cînd bea vin din podgoria lui Isărescu umblă numai ameţit?
Mă mai gîndesc, dar faptul că femeia cu care trăiam a fugit cu un spaniol şi m-a lăsat cu rufele necălcate, cu prezervativele pline de la iberic, pentru binele public am să-l trec pe listele electorale, în locul ei, pe Bill Clinton. Nu vă speriaţi, aşa îl cheamă pe cîinele meu. Cînd l-am botezat, nu eram în NATO şi am vrut să am pe cineva puternic în curte.
Dacă l-aş trece pe Bill pe listele electorale pentru referendum, nu ar fi nici o nenorocire, am auzit că sînt mulţi morţi ce îşi dorm somnul de veci pe acele hîrtii. Apoi am avea nenumărate avantaje.
1. Fiind un amstaff foarte curajos, partidele care ar încerca să fure voturi ar fi imediat muşcate, iar muşcătura ar fi dovada infracţiunii şi prezentată ca atare Comisiei electorale centrale.
2. Dacă totuşi, vreun politruc ar reuşi să fure ceva voturi, Bill l-ar alerga prin urnă pîna s-ar evapora cerneala de la locul faptei.
3. Cîinele meu, nu are purici, dar, nu aş putea spune că nu mai are cîte o căpuşă. Mergînd cu mine prin ministere, pe la sediile partidelor s-a mai agăţat cîte una de el, dar căpuşele nu transmit borelioza decît celor care încearcă să vopsească adevărul.
4. Observatorii străini, văzînd că îl cheamă Bill Clinton şi se află pe listele electorale, nu vor mai pune la îndoială scorul. Altfel s-ar pune la îndoială democraţia americană.
5. Procentul de prezentare la referendum ar fi peste jumătate deoarece pensionarii ar veni la vot, văzînd că pe listele electorale, nu este trecută şi Monica Lewinski.
Cred că, nu mă duc la referendum decît dacă pe listele electorale va fi trecut şi cîinele meu. Mai am o teamă, dacă Bill înghite vreun vot de la partidul lui Diaconescu şi turbează?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu