miercuri, 18 iulie 2012

Accident de circulaţie

Mintea mea este ca o maşină a poliţiei, unde este înştiinţată că s-a produs un accident se deplasează la faţa locului. Ce se întîmplă pe şoselele naţionale ale politicii de la noi e fără precedent.
Acum cîteva zile, o ordonanţă de urgenţă, proprietar Victor Ponta, venind pe partea stîngă a bulevardului  ce poartă numele eroului de la Virginia Tech, dr. Liviu Librescu, încărcată cu pachete de ciocolată, brînză topită, pîine, lapte, toate la preţ electoral, s-a lovit frontal, în dreptul ambasadei americane, cu o ordonanţă de urgenţă fabricaţie două mii zece, proprietar Emil Boc.
Ordonanţă lui Boc era plină cu poşete, pantofi, ciorapi de damă, prezervative, toate cumpărate din banii economisiţi din tăierea salariilor.
În urma impactului, Boc a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la o clinică din Cluj. Pacientul a suferit leziuni serioase. Cu ochii tumefiaţi, nu a mai ştiut să se întoarcă la vechiul loc de muncă, mîna cu care ştersese frunţile asudate ale colegilor de partid din cauza efortului de a fura o avea fracturată. La locul accidentului au mai supravieţuit numai nişte foi din cele de la recensămîntul membrilor de partid, celelalte le spulberase vîntul prin grădinile vecinilor.
Este adevărat că mijlocul de locomoţie a lui Boc, cu care traversase guvernarea, era uzat şi fizic şi moral, i se gripase ştergătoarele, plăcuţele de frînă ajunsese la limita suportabilităţii, iar motorul, nu că mînca ulei, mînca şi vieţile oamenilor. Cauciucurile, de vară şi de iarnă îşi pierduse primul strat format din intelectuali, iar consilieri prezidenţiali ce le mai vulcanizase de cîteva ori, nu au mai vrut să lucreze din cauze necunoscute, nici pîna astăzi şi au trecut în şomaj ideologic.
În schimb, Victor Ponta, nu a păţit nimic, dar nici bunurile nu au mai ajuns la popor. De notat, ar fi, că el pusese cîte o coală de indigou fiecărui cuvînt şi ori de cîte ori încerca să explice motivul accidentului mai rămînea cîte o copie. Unii spun, că este un obicei mai vechi de pe vremea cînd şi-a dat doctoratul. Victor Ponta, după ce suflase în fiola puterii, susţinea că de vină sînt semnele de circulatie, întrucît toate au fost puse numai pe partea dreaptă ca la PPE.
Mijlocul lui de deplasare era mult mai bine construit, se cunoştea mîna meseriaşilor de rasă. Funcţiona şi cu un fel de lichid, purificat de televiziunile lui Voiculescu , dar şi cu gaz lampant de pe vremea vechilor liberali. Parbrizul strălucea în soare, era confecţionat elogiile şi aplauzele de la ultimul congres al PSD-ului.
Întrucît, impactul a avut loc chiar în faţa ambasadei americane, în procesul ce urmează să aibă loc la Curtea Constituţională pentru a stabili vinovaţii, l-am rugat pe excelenţa sa, Mark Gitenstein să fie martorul principal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu