marți, 12 iunie 2012

Cerculeţele de cerneală

Mi-am dat seama cît de important este cercul acela subţire de cerneală pe care îl lasă ştampila de vot, căzînd necruţător, pe fruntea candidatului ascuns în pătratul de mărimea unei bucăţi de ciocolată. Dacă am uni aceste cerculeţe, din toate buletinele de vot, am descoperi un lanţ nesfîrşit de lung, asemenea unui ADN, dar şi informaţia genetică a partidului din care provine candidatul.
Teoretic, cu acest lanţ de cercuri albastre poţi să-ţi legi contracandidatul de insucces, poţi să delimitezi perimetrul uni teren din centru oraşului al cărui metru pătrat costă o mie cinci sute de euro.
Candidatul, dacă eşte mai lacom, cu lanţul acesta, poaţe trasa un areal  pe dealul unde petrolul se chinuie să iasă la suprafaţă să vadă bemweurile şi mercedesurile mergînd cu vaporii ce ies din trecutul său geologic.
La alegerile de duminică am fost neplăcut surprins să constat că un numar mare de candidaţi vor renumărarea cerculeţelor lăsate de ştampile, vor să ştie mai exact lungimea lanţurilor de cercuri.
Unii invocă faptul că anumite zale au fost furate ori au fost deformate de contracandidaţi cu alte cerneluri şi cer judecători noi pentru a constata prejudiciul. Mulţi sînt nemulţumiţi de lungimea acestui lanţ, nu mai ajung să se caţere pe fotoliile de primari sau consilieri.
Alţii se plîng că lanţul lor este foarte de scurt şi nu pot da ocol marilor proiecte pe care deocamdată le au scrise în telefonul mobil. Contestaţiile cer să se numere din nou cerculeţele de cerneală, să se ia amprentele tuturor celor care au pus mîna pe ştampile.
Ca pe timpul inchiziţiei, dacă nu te închinai destul de larg şi geometric, te aşeza pe această cruce închipuită şi te obliga să te odihneşti pe rug.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu