duminică, 27 mai 2012

Viitorul a intrat în greva foamei

Nu vă lasaţi păcăliţi de politicieni. Chiar dacă unii fac parte dintr-un partid, iar alţii din alt partid, să nu credeţi că între ei există bariere genetice sau vreo formă de frontieră.
Nu, între politicienii din toate partidele, ca şi între doctrinele lor politice funcţionează principiul vaselor comunicante. Interesele, ca nişte molecule de apă grea, circulă de colo colo fără ca cineva să observe patogenia dezechilibrului, dozajul de sarcasm, proporţiile neruşinării faţă de opinia publică.
Apoi, cu o  cochetărie gravă, dau drumul unor robinete  din care curge un lichid asemănator cu drama omului de rînd. Nici unul nu-şi umple paharul. Aşteaptă să vină camerele de luat vederi să le filmeze substanţele cu care excită economia, să le filmeze afecţiunea faţă de neam, harnicia, utilajele cu care cîntăresc perspectivele tinerilor.
Cînd un partid e la putere, adică sus, prin canale nevăzute curg bunătăţi şi pentru partidul celălalt. Ei ştiu că poţiunile ecumenice, ce alunecă de la unii la alţii, îi vor ţine în viaţa pînă la următoarea numărătoare de voturi.
Eu, cred că se merita efortul să plătească un sudor (fie el şi de la FMI) şi să sudeze aceste ţevi comunicante de ţevile unor politicieni englezi, francezi etc. Am fi simţit şi noi, în discursurile  improvizate o geografie politică bine trasată, un model de comportament pe care să-l imite toţi compatrioţii şi poate în cuvintele lor am fi găsit, decantate, bobiţe mici de aur şi argint.
Aceasta e cauza pentru care speranţele noastre sînt pline de infecţii respiratorii, vigilenţa ne-a intrat în moarte clinică, binele public este o provincie fără apă, iar viitorul a intrat în greva foamei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu