miercuri, 23 mai 2012

Istoria cămărilor

A venit un alt partid la putere. Imediat filozofia partidului cîştigător a fost pusă în aplicare. Prima axiomă, controlul cămărilor.
Cu lanternele aprinse, numără borcanele de zacuscă,cîte au mai rămas, cîntăresc cartofii (cartofii poporului) puţini de tot pe un raft prăfuit. Nici o bucată de brînză, nici un jambon, nici măcar un minereu, fie el şi de cupru. Apa minerală, nu mai există, ori a fost băută, ori a udat cu ea străzile din Bucureşti. După un studiu temeinic şi amănunţit se constată, spre mirarea ştiută a tuturor, că s-a furat tot, cămările neamului sunt goale şi mucegăite.
Cu o răutate de bucătar răspopit, partidul scoate buldozerul competenţei.
Mai întîi, îl dau afară pe şeful cămărilor. Acesta şi-a falsificat diploma, ba mai mult, cînd şi-a dat doctoratul în prepararea magiunului, a copiat texte întrgi dintr-o carte de bucate germană după care se prepara prînzul deţinuţilor de la Auschwitz.
Pe adjunctul şefului cămărilor, ce avea în grijă borcanele cu miere, l-au trimis la reciclare. Era şi foarte inteligent, după ce împărţea mierea protipendadei , umplea borcanele cu ceară şi aşa îţi lăsa impresia că poporul are tot timpul miere.
După ce i-a dat afară pe toţi, şefi de depozite,şefi de CFR, că au şi ei restaurante în vagoane, şefi de cantine unde sarmalele se pregătesc numai cu curent electric ieftin (ei chiar au fost trecuţi în  DEX,drept băieţii deştepţi) au împărţit ce mai era în cămara străbună şi au ieşit pe televizoare să propovăduiască cu o sinceritate dureroasă, starea deplorabilă a cămărilor.
De atunci şi pînă în zilele noastre cînd a venit la putere USL, graficul de directive privind furatul a mers ca pe roate. Ne-au lăsat impresia unor genii în ale furatului, a unor hoţi cu studii la zi în sudul Italiei. Ei au dat după sute de ani, cea mai bună definiţie a însuşirii de bunuri fără muncă, cu o probitate profesională impecabilă. A fost ca pe vremea lui Caragea.
Sincer, cred că USL va face ceva şi pentru oameni, dar am o dilemă aproape filozofică, cînd vor rămîne întregi cămarile poporului român?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu