marți, 15 mai 2012

Gena

Urmăresc cu o naivitate religioasă, descoperirile savanţilor: s-au găsit genele bătrâneţii, genele mătreţii, a beţiei, a  iubirii etc. Nu vă ascund, că aceste descoperiri îmi dau o senzaţie de protecţie. Mă simt mai protejat, corpul meu secretă mai multă serotonină.
Dar mă întreb, cât mai durează descoperirea genei politice?
M-am săturat, în toţi aceşti ani, să-i văd pe oamenii politici cum resuscitează minciuna, gură la gură, să-i văd cum descarcă cu basculantele, suferinţe în sufletele oamenilor.
Am avut o discuţie cu mai mulţi medici despre această genă bizară. Au concluzionat că în manifestul breslei lor, de la Hipocrat pâna azi, sunt prevăzute numai procedurile de vindecare şi salvare. De această genă schizofrenică nu au auzit şi la urma urmei , ei privesc politica ca pe o boală nevidecabila numită popular, lepră. Boala asta rade tot, salarii, medicamente, ipsosul care îţi întăreşte oasele ce se frâng, e un fenomen macabru.
Staţi domnilor, zic, dacă voi nu vă ocupaţi de gena sărăciei, de gena şmecheriei, de gena colecţionarilor de bani publici, de gena furatului, a vicleniei, a fraudei, noi, poporul, ce ne facem?
Voi nu vă băgaţi, teologii nu se bagă, filozofii nu se bagă ; ne lăsaţi în gura acestor vulpoi care ne aduc din patru în patru ani, alifii retorice, teoreme găsite prin Insula Paştelui pe care le experimentează pe noi, ne teleportează nevoile imediate in apartamentele vrăjitoarelor, numai să-i votăm.
Nu se mai poate, gena răbdării a murit. Misterul creşterii economice este ca şi misterul cosmic, toate se sfârşesc în bucatărie, pe masă, în farfuriile la care privesc copiii  cum stau goale ca nişte edificii rotunde şi părăsite. 
Priviţi, le spun medicilor, chiar acum o să-i scriu noului prim-ministru, să lase deoparte creştinismul, cursele automobilistice şi alte bazaconii ce nedumiresc planeta şi să aloce bani pentru sănătate, iar voi savanţii României să găsiţi de urgenţă gena politică şi să o izolaţi.
Staţi, nu-mi daţi acum un răspuns, aş deveni prea entuziast şi aş da foc la toate tratatele de logică.
Vă aştept exact la ora când începe generaţia viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu